+370 634 85000
0

Didžiausi mitai, susiję su čiužiniais

ciuziniai

Tinkamai parinktas čiužinys – saldaus miego garantas, tad į jį išties apsimoka investuoti. Ši priemonė leidžia mėgautis pilnaverčiu poilsiu ir gera sveikata. Jei jau kurį laiką atsikeliate nepailsėję, jaučiate skausmus kaklo ar nugaros srityje, verta pagalvoti – galbūt atėjo metas naujam čiužiniui?

Tinkamai parinktas čiužinys – saldaus miego garantas, tad į jį išties apsimoka investuoti. Ši priemonė leidžia mėgautis pilnaverčiu poilsiu ir gera sveikata. Jei jau kurį laiką atsikeliate nepailsėję, jaučiate skausmus kaklo ar nugaros srityje, verta pagalvoti – galbūt atėjo metas naujam čiužiniui? Visgi, kai asortimentas pakankamai platus, išsirinkti tinkamiausią gali būti nelengva užduotis. Tam, kad ji būtų paprastesnė, aptariame didžiausius mitus, susijusius su šiuo produktu.

 

1. Priemonės amžius neturi įtakos miego kokybei

Natūralu, kad laikui bėgant čiužiniai nusidėvi – juk juos naudojame kasdien. Taigi, nuomonė, kad šios priemonės amžius neturi įtakos miego kokybei, nelabai teisinga. Nustatyta, kad naudojantys naujesnį nei 8 metų čiužinį pailsi geriau nei tie, kurie miega ant senesnių. Ne veltui šias priemones rekomenduojama keisti kas 7–8 metus.

 

2. Kuo kietesnis, tuo geriau

Kai kurie klientai mano, kad kietesnis čiužinys yra geresnis už minkštesnį. Tiesa, viskas priklauso nuo individualių poreikių. Tokias priemones patariama rinktis sveriantiems daugiau: jiems dažniausiai reikia tvirtesnės atramos. Priešingu atveju produktas gali tinkamai neprisitaikyti prie kūno, todėl miegas nebus gilus. Lengvesniems žmonėms labiau tinka čiužiniai iš poliuretano ir viskoelastinės medžiagos.

 

3. Gerai prižiūrimas produktas nenusidėvi

Reguliari produkto priežiūra reikalinga siekiant užtikrinti švarią miego aplinką ir ilgesnį jo naudojimo laiką. Nepaisant to, čiužinys vis tiek nusidėvi. Be to, pastarajame kaupiasi dulkės ir kiti nešvarumai, tokie kaip maisto likučiai, augintinių plaukai ar negyvos odos ląstelės. Nustatyta, kad per metus jų prisikaupia maždaug 454 g.

 

4. Spyruoklių skaičius – geriausias atramos rodiklis

Spyruoklių skaičius nėra pats svarbiausiais rodiklis, lemiantis priemonės komfortą. Kur kas didesnę reikšmę turi jų tipas ir papildomi čiužinio sluoksniai. Vienos iš moderniausių yra kišeninės spyruoklės, kurių kiekviena turi savo tekstilinį apvalkalą ir individualiai reaguoja į spaudimą. Putų poliuretanas, gaubiantis jų bloką, švelniai prisitaiko prie kūno ir užtikrina patogų miegą.

 

5. Reguliarus vartymas – būtinas

„Magrės baldų“ čiužiniai turi būti reguliariai vartomi. Labai svarbu juos naudoti tinkama puse, kuri nurodyta ant produkto etiketės. Taip nebus pažeista vidinė konstrukcija. Siekiant išvengti išsigulėjimo, čiužinį rekomenduojama kas kiek laiko apsukti. Tai reiškia, kad dalis, ant kurios šiuo metu laikote galvą, turėtų atsidurti ties kojomis.

Tegul klaidingi mitai neatima galimybės mėgautis ramiu ir saldžiu miegu. Išsirinkite individualiai jums labiausiai tinkantį čiužinį iš plataus „Magrės baldų“ asortimento. Iškilus klausimams, drąsiai kreipkitės. Atsakysime į juos ir padėsime rasti optimaliausią sprendimą.