+370 634 85000
0

Minkštas kampas: kaip išvengti klaidų jį renkantis?

idejos-namams-titan-kampas-3

Minkštas kampas – vienas iš dažniausių pasirinkimų kuriant erdvios svetainės interjerą. Dėl baldo pritaikomumo ir funkcionalumo daugelis renkasi jį atsižvelgdami tik į spalvinę paletę ir raštus. Vis dėlto spontaniškumo perkant šio tipo baldą vertėtų vengti.

Minkštas kampas – vienas iš dažniausių pasirinkimų kuriant erdvios svetainės interjerą. Dėl baldo pritaikomumo ir funkcionalumo daugelis renkasi jį atsižvelgdami tik į spalvinę paletę ir raštus. Vis dėlto spontaniškumo perkant šio tipo baldą vertėtų vengti. Būtent dėl jo dažniausiai padaroma nemažai klaidų. Tuomet tinkamai neįvertinamas baldo praktiškumas, kokybė.

 

Dažniausiai daromos klaidos

Gali atrodyti, kad minkšto kampo pasirinkimas nėra sudėtingas procesas. Juk tereikia žinoti, kokių spalvų, dydžio, dizaino norisi. Tačiau minkštas kampas yra ne tik dekoracinė detalė. Todėl lygiai taip pat svarbi ir jo kokybė, ilgaamžiškumas, komfortiškumas. Neatidžiai ir spontaniškai renkantis baldą, nauju pirkiniu galima tiesiog nusivilti. Vengti vertėtų tokių klaidų:

 

Dydis, neatitinkantis erdvės proporcijų

Didelė sofa – maksimalų komfortą garantuojantis baldas. Tačiau jei jis neatitiks erdvės proporcijų, interjeras atrodys neišbaigtas, o patalpos plotas – neišnaudotas arba stipriai „apkrautas“.

 

Pirkimas neišbandžius baldo

Dar viena labai dažnai pasitaikanti klaida – pirkimas įvertinus tik estetines ypatybes. Dizaino patrauklumas svarbus, tačiau jei baldas bus nepatogus, jis neatliks savo pagrindinės funkcijos ir tarnaus tik kaip vietą užimantis interjero akcentas.

 

Prie interjero nederantis stilius

Retro stiliaus minkštas kampas salone atrodo itin prabangiai ir stilingai. Tačiau jis gali tapti klaida. Namuose išskirtinio stiliaus baldas puikiai atrodys tik tuo atveju, jeigu jis derės prie būsto interjero ir jį papildys, o ne išbalansuos.

 

Netinkami baldo apmušalai

Baldo apmušalų pasirinkimas priklauso ne tik nuo interjero, bet ir nuo to, kaip baldas bus naudojamas. Auginantiems mažamečius vaikus ar turintiems augintinių šviesūs ir purvui imlūs audiniai nėra pats geriausias pasirinkimas.

 

Kaip išvengti klaidų?

Siekiant išvengti tokių klaidų, labai svarbu rinktis atidžiai, gerai apmąstant visas kasdienio gyvenimo ypatybes. Trumpai išskyrėme pagrindinius pasirinkimą palengvinančius klausimus.

  • Įvertinkite patalpos dydį – kiek kambaryje dar bus papildomų interjero atributų ir kiek vietos skirta būtent minkštam kampui. Jei patalpa nedidelė, venkite masyvių baldų. Analogiška taisyklė taikoma ir bandant užpildyti erdvią svetainę – mažas minkštas kampas išbalansuos proporcijas, kambarys neatrodys estetiškai.
  • Būtinai pabandykite atsisėsti ant baldo – minkšti kampai taip pat gali skirtis savo kietumu. Labai svarbu, kad patys atidžiai įvertintumėte komforto kriterijų ir nesirinktumėte paskubomis, išbandytumėte kelis skirtingo kietumo baldus.
  • Būtinai įvertinkite savo kasdienybę – namuose augantys mažamečiai vaikai mėgsta ant baldų šokinėti, padailinti juos piešiniais. Jei bus pasirinktas netinkamas audinys, aktyvūs augintiniai taip pat gali padaryti nemažai žalos. Tad šiuo atveju labai svarbu įvertinti audinio priežiūros ypatybes.

 

Kuo geriau žinosite savo poreikius, tuo lengviau bus pasirinkti baldą. Minkštas kampas neturėtų būti spontaniškas pirkinys. Tai – ilgaamžė investicija į komfortu grįstą kasdienybę. Todėl rinkitės atidžiai, išvenkite dažniausiai pasitaikančių klaidų ir mėgaukitės išskirtine interjero detale.